Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@22:02:26 GMT

«مانکن» و سرازیری قصه کم رمق!

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۰۸۲۳

«مانکن» و سرازیری قصه کم رمق!

مجتبی احمدی؛ دبیر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا

سریال «مانکن» که این روزها می رود تا بدون سراسیمه گی به سرازیری قصه برسد، جزء سریال های مورد اقبال شبکه نمایش خانگی بود که اتفاقا مخاطبش را از همان قدم اول درگیر کرد. این مجموعه شبکه نمایش خانگی در شکل گیری یا پی ریزی قصه اصلی اش استارت سریع و به موقعی داشت تا بتواند به سرعت پایه های داستان را به نقطه التهاب رسانده و قلاب قصه را بیاندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه هدف در شبکه نمایش خانگی کش دار کردن قصه است (مطلبی که به زودی آن را آسیب شناسی خواهیم کرد) اما در سریال «مانکن» استارت کارگردانی شده یا از پیش طراحی شده به موقع خورد تا تماشاگر از چیدمان و روند داستان مطلع وبه سرعت همراه شود و  البته در فیلمنامه، کارگردانی و حتی در تدوین، اِندینگ یا پایان بندی طوری رقم خورد که تماشاگر هر هفته منتظر ادامه آن باشد.

با این اوصاف موضوعی که سریال «مانکن» و چند سریال دیگر شبکه نمایش خانگی را تا حدودی آسیب پذیر و قابل بحث کرده است، وضعیت رخدادها و اتفاقات است، چراکه تقریبا می توان گفت در برخی از قسمت ها هیچ اتفاق عجیب و غریبی رخ نمی دهد و تنها شخصیت ها از کنار هم عبور می کنند، به تکراری گویی و دور هم چرخیدن بی دلیل و بی اتفاق همه چیز میگذرد و درواقع این احساس به وجود می آید که ما برای نگه داشتن تماشاگر به جای طراحی داستان ها و تعلیق های دراماتیک به اتفاقات بی ربط و کش دار بسنده کرده ایم. مسئلهای که در سریال «مانکن» کمی اوضاع بهتری داشت و حداقل در چند قسمت از سریال شاهد رخدادهایی بودیم که به روند قصه مرتبط بود.

اگرچه حسین سهیلی زاده به عنوان یک کارگردان تلویزیونی در ساخت درام های هرشبی متبحر است و خوب می داند چگونه می توان تماشاگر را درگیر قصه کند و با فرارهای داستان به سمت های مختلف تماشاگر را سردرگم کند اما مشخصا این اتفاق در سریال «مانکن» خیلی پُر و پیمان اتفاق نیوفتاده است.(اتفاقی که در یادداشتی با تیتر "در شبکه نمایش خانگی کم فروشی ممنوع" مورد بررسی قرار خواهد گرفت.)

یکی از نکاتی که در سریال «مانکن» بیش از روند قصه و سبک و سیاق کش دار شدن ماجرا می تواند بررسی و تحلیل شود، بازی بازیگران است که به نظر در سطحی کاملا معمولی و شاید پایینتر از حد متوسط اتفاق افتاده باشد.

مشخصا در کارنامه حسین سهیلی زاده بارها دیده ایم که بازیگران تازه وارد بر عرصه تصویر و سریال با آثار او ورود کرده و درخشیده اند. در سریال های سهیلی زاده معمولا شاهد بازیگران تازه واردی هستیم که همکاری شان با این کارگردان به ماندگاری در دنیای سینما و تلویزیون انجامیده است. او با چهره های جوان کارنامه ای درخشان را تجربه کرده است اما به جز یکی دو بازیگر که انصافا بالاتر از حد و اندازههای همیشگی شان دیده شدند و بازی کم نقد، متداوم، راکورددار و گرم و جذابی داشته اند، مابقی یا حضوری اورکت دارند (درشت و پرافراق) که اصلا متناسب این جنس از سریال و موقعیت جغرافیایی و یا حضوری کم رمق و بی تاثیر دارند که حتی با دیگر اتفاقات کارنامه خود آن بازیگر نیز قابل مقایسه نیست.

بدیهی است در یک اثر نمایشی چه در سینما چه سریال و به خصوص نمایش خانگی بازیگران ویترین و برگ برنده کارگردان هستند و درحقیقت دیدن بازی تخت و بی روح که در طول سریال به جز جایگاه شخصیت در داستان هیچ لحظه درخشانی در کار آن بازیگر دیده نمی شود حوصله را از سر تماشاگر به سر می برد و در حقیقت می توان گفت تجربه نشان داده است حتی بازیگری در قالب های یک استار در شبکه نمایش خانگی می تواند هم خودش و هم اثر را بر زمین بزند.

این روزها سریال «مانکن» به مرحله ای رسیده است که تماشاگر پیگیر قصه و شخصیت ها است. یعنی قرار نیست تنها به پایان رساندن قصه فکر کنیم بلکه بایستی برای تمام شخصیت های کمک حال در این درام شناسنامه ای پایانی و فینالی مستقل تهیه کرده باشیم، چراکه این توقع از سوی مخاطب وجود دارد که شخصیتهای داستانی که تا به حال او را سرگرم کردهاند به نتیجه ای منطقی در خط پایانی برسند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محمدرضا فروتن مریلا زارعی سریال مانکن نمایش خانگی حسین سهیلی زاده سریال سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۰۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترایبکا به سراغ سالگردهای خاطره‌انگیر می‌رود/۲۵ سالگی «سوپرانوها»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ددلاین، جشنواره فیلم ترایبکا مجموعه‌ای از برنامه‌های تجدید خاطره، بازنگری‌ها و گفت‌وگوهای خود را برای بیست و سومین دوره‌اش در نظر گرفته است.

این جشنواره که ماه ژوئن برگزار می‌شود، مجموعه داستان‌سرایی با جاد آپاتو، اندی کوهن، کایران کالکین، کری واشینگتن، لاورن کاکس، جان باتیست و مایکل استیپ را در برنامه‌اش دارد.

در بخش مجموعه کارگردان‌ها گاس ون سنت در گفت‌وگو با فیلمساز و بازیگر ویتو اشنابل که بازیگر وی در سریال رایان مورفی «دشمنی: کاپوتی در مقابل قوها» برای شبکه اف ایکس بود، به بررسی این سریال می‌پردازد که فصل دوم «دشمنی» بود.

جشنواره بیست و پنجمین سالگرد سریال «سوپرانوها» را با اولین نمایش جهانی مستند الکس گیبنی با عنوان «مردعاقل: دیوید چیس و سوپرانوها» در بیکن تئاتر گرامی می‌دارد. این نمایش با تجدید دیدار با خالق آن دیوید چیس، فیلمبردار ترنس وینتر و بازیگران شامل ادی فالکو، مایکل ایمپریولی، آیدا تورتورو، آنابلا سیورا، رابرت ایلر، جیمی-لین سیگلر، دری‌آ دی‌متئو، استیو شریپا، میشل چیس، کاترین ناردوچی، و دومینیک چیانیز، یاد این سریال محبوب را گرامی می‌دارد.

مارتین اسکورسیزی و رابرت دنیرو نیز در برنامه پنجاهمین سالگرد ساخته‌شدن «خیابان‌های پایین شهر» حضور دارند.

گفت‌وگویی با استیون اسپیلبرگ پس از نمایش اولین فیلم او «شوگرلند اکسپرس» که سال ۱۹۷۴ ساخته شد، در پنجاهمین سالگرد آن انجام خواهد شد و کوین بیکن نیز در برنامه گرامیداشت ۴۰ سالگی «آزاد» ساخته هربرت راس حضور خواهد داشت.

نمایش فیلم صامت «ناشناخته» تاد براونینگ در سال ۱۹۲۷ با بازی لون چنی و جوآن کرافورد و نمایش نسخه ترمیم شده فیلم «شمال از شمال غربی» آلفرد هیچکاک در سال ۱۹۵۹ در شصت و پنجمین سال ساخته شدنش از دیگر برنامه‌های ترایبکا در بخش مرور خاطرات گذشته است.

امسال بیست و سومین دوره جشنواره ترایبکا که توسط رابرت دنیرو و جین رزنتال در سال ۲۰۰۲ برای بزرگداشت نیویورک تاسیس شد شکل می‌گیرد. این جشنواره از ۵ تا ۱۶ ژوئن (۱۶ تا ۲۷ خرداد) در نیویورک برگزار می‌شود.

کد خبر 6095022

دیگر خبرها

  • عمو پورنگ بازیگر شد
  • عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!
  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • ترایبکا به سراغ سالگردهای خاطره‌انگیر می‌رود/۲۵ سالگی «سوپرانوها»
  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • سریال جدید آیدا پناهنده چه زمانی منتشر می‌شود؟
  • عکس| فرزاد حسنی و امید حاجیلی در مافیای شبکه نمایش خانگی